dinsdag 29 maart 2011

Van de projectleider: de 3 EEE's

Als je met projectplannen bezig bent moet er ook wat gedaan worden aan naamsbekendheid en sponsorwerving.   Wat een talenten hebben we ter beschikking om zo iets te organiseren. Maanden zijn ze er mee bezig geweest, de 3 EEE’s. Eize Belle, Eize Wijnalda en Ellen Hulst. Het was helemaal perfect tot in de puntjes.
Heel mooi zoals de zaak van Tjamme Vis, Woonstyle Tjamme Vis, ter beschikking was gesteld om hier op 2 momenten de stichting te presenteren. En dat gebeurde niet zo maar. Vier prachtige dames in kleurige Oekraïense klederdracht, Anouk en Marjan van Marum, Lisanne Boersma en Manouk Steenbergen, verzorgden de gasten uitstekend met hapjes en drankjes.  Enorm veel foto en filmmateriaal was er aanwezig en ook werden diverse zaken getoond, dan wel gepoogd om te verkopen, waarbij de opbrengst ten goede kwam aan de Stichting.
Ja de meesten van de lezers weten het al, maar Anne Heemstra en ondergetekende gaan komende zomer op de fiets naar de Oekraïne. De planning is nu om op zaterdag 9 juli te vertrekken. We zullen niet te vroeg vertrekken zodat uitzwaaien mogelijk is.
Maar voor het zover is zullen we eerst veel moeten trainen. Dankzij Rijwielzaak Frans Hamstra, beschikken we nu beiden over hiervoor geschikte fietsen. Tevens krijgen we een reservefiets + allerlei materialen mee, maar ook de fietskleding komt van Frans Hamstra. Geweldig gewoon. Als je zo ’n lange fietstocht wilt maken is het wel fijn dat er een bezemwagen komt. Tjamme Vis, stelt hiervoor één van zijn bedrijfsbestelbusjes ter beschikking en Wiebe Ridderbos zal als chauffeur en onze begeleider meegaan. Het is duidelijk dat we er nu niet meer onderuit kunnen. We zien in ieder geval in al deze ondersteuning Gods zegen. Ook was het fantastisch, dat we al ruim 500 km a € 10 konden verkopen. Om van een geslaagde sponsoractie te kunnen spreken  hopen we op deze manier ongeveer  € 20.000 op tafel te krijgen (ongeveer € 10 per gefietste kilometer). Dat geld is namelijk zeker nodig om de plannen die er nu liggen te kunnen verwezenlijken. Namelijk het plaatsen van veel toiletten op het kamp, het inrichten van een medische post en de bouw van een klein schooltje op het kamp. Dit schooltje zal er vooral op gericht zijn om jonge kinderen voor te bereiden op een goede integratie op de Hongaarse school in Mukachevo. We rekenen dus op u allemaal.
Berend
PS geef gerust reactie. Kan ook via mijn mailadres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten