maandag 21 maart 2011

Van de projectleider: Gesprek met tweede Kamerlid Esmé Wiegman

Vanmiddag met NS naar Zwolle gereisd om in een prima restaurant een persoonlijk onderhoud (zoals dat genoemd wordt) te hebben met het ChristenUnie tweede Kamerlid, mw. Esmé Wiegman.
Onder het genot van een kopje koffie wisselden we wat wetenswaardigheden uit en hierna heb ik haar op mijn notebookje een presentatie gegeven over de stichting Munkacs en het zigeunerkamp.
Hierna zijn we over de zigeunerproblematiek met elkaar in gesprek geraakt. Ik merkte dat mw. Wiegman erg goed op de hoogte was van de leefomstandigheden van de Roma’s. Ook weet ze dat er vanuit heel veel kerken ondersteunende activiteiten zijn in de voormalige Oostbloklanden en de Oekraïne. Ze vind dat erg mooi en sprak hier zeer waarderend over en gaf aan hier vooral mee door te gaan.
Mijn doelstelling voor dit gesprek was via haar de politiek op de hoogte te brengen van onze activiteiten en kijken of zij ons adviezen en tips kon geven over ondersteuning op wat voor manier dan ook.
Zij gaf allereerst aan te proberen om het vanuit je eigen gemeente te blijven doen. Financiële ondersteuning vanuit Brussel en dergelijke moet je niet als individuele stichting gaan proberen te krijgen. Zou wel kunnen als we onze krachten gaan bundelen.  Mw. Wiegman heeft binnenkort een gesprek over dit soort trajecten met DORCAS. Ook blijkt dat het ons bekende HIP inmiddels internationaal is geworden. Ik heb contactgegevens gekregen.
Omdat Esmé Wiegman zich ook inzet voor vrouwen die in de prostitutie zijn beland verwees ze ook naar het Scharlakenkoord. Daar is ook wel info weg te halen op welke wijze je aandacht kan geven aan meisjes / vrouwen op het kamp die ook het risico lopen in deze sector terecht te komen. Veel informatie en ook bescherming zou vanuit de kerk op het kamp gedaan kunnen worden, met ondersteuning van ons.
Na het uitwisselen van visitekaartjes namen we afscheid en gaf mw. Wiegman aan dat we haar te allen tijde mogen benaderen om bij activiteiten van de stichting betrokken te worden.
Hierbij laat ik het maar voor deze keer. Denk wel allemaal aan de mogelijkheid om ons te zien en te spreken op zaterdagmiddag in de zaak van Tjamme Vis aan de Zuiderweg te Hoogkerk. Vanaf 15.00 uur.
Misschien tot dan,
Berend
PS geef gerust reactie. Kan ook via mijn mailadres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten